Uw Onroerend Goed partner aan de Costa Blanca


Home
Over ons
Costa blanca
Aanbod
Huur/Verhuur
Huis verkopen?
Service
Referenties
Email ons
Contact
Partners

De Costa Blanca, een waar paradijs in Europa!

Een aangenaam paradijs

De Costa Blanca is een waar paradijs, een fantastisch mooi gebied in Spanje met meer dan 300 zonnige dagen per jaar, haar lange witte stranden, de diepgewortelde cultuur, de eenvoudige bereikbaarheid, en de schone lucht door afwezigheid van industrie. Veel Noordeuropeanen hebben deze streek reeds ontdekt en brengen er hun vakantie door. Anderen besluiten om er permanent te verblijven. De schoonheid, natuur en klimaat maken het tot de ideale plek om te wonen. Er zijn internationale vliegvelden, snelwegen, ziekenhuizen, universiteiten, golfbanen, jachthavens, talrijke uitgaansmogelijkheden zoals cafés, winkels en restaurants. De gastronomie aan de Costa Blanca is wereldberoemd en nog betaalbaar. De talrijke musea, kerken, paleizen, monumenten en ruïnes zorgen ervoor dat er ook cultureel voldoende te genieten is. Verder kunnen aan de Costa Blanca alle denkbare sporten beoefend worden. Met de Europese eenwording en de invoering van de Euro zal de belangstelling voor dit deel van Spanje alleen maar toenemen.
De Costa Blanca is voor vele mensen inmiddels een thuisbasis geworden.

Costa Blanca , zon en zee en strand.

De Costa Blanca is gezond!

Zowel de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), als aan de Costa Blanca praktijk houdende artsen verklaren dat de bewoners van de Costa Blanca gezonder en met minder lichamelijke klachten leven dan menigeen elders. Met name astma- en reumapatiënten, mensen met hart- en vaatziekten, artrose, allergieën en huidaandoeningen voelen zich hier beter. Door het bergachtige achterland wordt dit gebied beschut tegen de wind van de Meseta waardoor de temperaturen het gehele jaar aangenaam te noemen zijn: 's winters ca. 15 tot 22 graden en 's zomers niet te warm met ca. 30 graden Celsius. De zon schijnt meer dan 300 dagen per jaar en de luchtvochtigheid is zeer laag. Ook de aanwezigheid van zoutmeren en brede stroken dennenbos dragen bij aan deze gezonde omgeving. Vooral ook diegenen die tevens de levensstijl van de Spanjaarden hebben overgenomen: lekker eten, uitgaan, een wandeling en vrienden ontmoeten, voelen zich niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk veel beter. Zowel voor een zomervakantie als voor een winterverblijf is de Costa Blanca de beste keuze in Spanje.

Door het klimaat treft u hier naast de buitenlanders die zich permanent gevestigd hebben, het hele jaar door toeristen aan. Hierdoor zijn de kosten voor het levensonderhoud lager. De prachtige stranden zijn onvergetelijk voor hen die een passieve zonvakantie wensen, maar ook voor de meer actieve toeristen zijn er heel wat mogelijkheden. Het fantastische bergland, dat vlakbij de kustlijn ligt, biedt een prachtig natuurgebied met uitzonderlijk mooie vergezichten en pittoreske dorpjes.

 
Klimaat Costa Blanca (gemiddeld)
maand jan feb mrt apr mei iun juli aug sep okt nov dec
Dagtemperatuur in °C 15 16 18 20 23 26 29 29 27 23 19 16
Watertemperatuur in °C 14 13 14 15 17 20 23 24 23 21 18 15
Aantal zonuren per dag 5 6 6 7 8 9 10 9 7 6 5 5

Algemene informatie over wonen in Spanje

Spanje is vakantieland nummer twee bij de Noord-Europeanen. Geen wonder dat vele bezoekers ervan dromen zich vroeg of laat in Spanje te vestigen al of niet permanent in een eigen woning. Velen zijn U al voor gegaan. Inmiddels telt Spanje ca. 1 miljoen buitenlandse onroerend goed eigenaren. Circa 20 % van deze buitenlanders woont min of meer permanent in Spanje. De overige buitenlandse eigenaren van Spaans onroerend goed hebben hun huis gekocht om hun vakanties door te brengen, als belegging of met het oog op de toekomst. Spanje trekt steeds meer gepensioneerden en ouderenjongeren. De Costa Blanca telt, samen met de Costa del Sol, de meeste 65 plussers van de hele wereld.

Steeds meer ouderen en mensen van middelbare leeftijd zijn in staat zich te vestigen waar ze willen en Spanje is voor velen van hen de eerste keus. Je kunt er bijna elke dag buiten leven en genieten van een welverdiende oude dag.
Verdere praktische informatie over het wonen in Spanje (belastingen, wetgeving e.d.) verstrekken wij u graag!

Calle Pintor el Greco 10, 03724 Moraira - Teulada
Tel.: 0034-966 49 24 58 Fax: 0034-966 49 06 52 Mobiel:0034-610 55 98 68
E-Mail Adres: info@luxorcasa.nl

• Home • Over ons  • Costa blanca • Aanbod  • Huur/Verhuur  • Huis verkopen? • 
• Service • Referenties •  Email ons  •  Contact •  Partners  •